Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

The Avanti Group : Sociala medier mål av virus i nya bedrägerier twist

Posted Aug 19 2013 7:16am

Source

 

I en värld av cyber bedrägeri, kan en falsk fläkt på Instagram vara fem gånger mer värd än stulna kreditkortsnummer.

 

Som sociala medier har blivit alltmer inflytelserika forma rykte, har hackare använt sina datorkunskaper för att skapa och sälja falska påskrifter - som "gillar" och "efterföljare" - som utger sig för att komma från användare av Facebook, dess foto-dela app Instagram, Twitter, Googles YouTube, LinkedIn och andra populära webbplatser.

 

I den senaste twist, har ett datavirus som ofta används för att stjäla kreditkortsuppgifter, känd som Zeus, ändrats för att skapa falska Instagram "gillar" som kan användas för att generera buzz för företag eller enskilda, enligt cyber experter på RSA, security division of EMC Corp

 

Dessa falska "gillar" säljs i partier av 1000 på hacker Internetforum, där cyberbrottslingar också flog kreditkortsnummer och annan information som stulits från datorer.

Enligt RSA, 1000 Instagram "efterföljare" kan köpas för US$ 15 och 1000 Instagram "gillar" gå för US$ 30, medan 1000 kreditkort nummer kostar så lite som $6.

 

Det kan verka konstigt att falska sociala medier konton skulle vara värt mer än riktiga kreditkortsnummer, men online marknadsföring experter säger att vissa människor är villiga att spendera mycket för att göra ett stänk på Internet, söker buzz för sin egen skull eller affärssyfte, som att göra en ny produkt som verkar populärt.

"Människor uppfattar betydelsen på vad är trend," sade Victor Pan, en senior data analytiker med WordStream, som ger råd till företag om marknadsföring på nätet. "Det är effekten från tåget."

 

Facebook, som har nästan 1,2 miljarder användare, sade det håller bör förbättra säkerheten på Instagram, som det köpte förra året för $1 milliarden.

 

Instagram, som har ca 130 miljoner aktiva användare, kommer att ha samma skyddsåtgärder som Facebook använder, sade talesmannen Michael Kirkland.

Annons

Han uppmuntrade användare att rapportera misstänkt aktivitet via länkar på Facebook webbplatser och applikationer.

"Vi arbetar hårt för att begränsa spam på vår service och förbjuder skapandet av konton genom obehörig eller automatiserade medel," sade herr Kirkland.

 

 

Post a comment
Write a comment: