Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Spania demonstranter anklager EU av servilitet overfor markeder , madrid bp holdings related news updates

Posted Mar 18 2013 7:23am 1 Comment

 

 

 

http://www.globalpost.com/dispatch/news/afp/130316/spain-protesters-accuse-eu-se

madrid bp holdings related news updates

Tusenvis av demonstranter marsjerte lørdag i Madrid og andre byer i Spania mot EU-lederne håndtering av den økonomiske krisen, fordømte "et EU som tilhører markedene".

Marches, organisert av Spanias "indignados" protest bevegelse, kom etter at Kypros annonsert det ville ta en dukkert i bankkontoer for sine borgere å redde regjeringen fra en gjeld standard, en del av en 10 - milliarder euro ($ 13 milliarder) EU bailout avtale.

"Vi ikke skylder noe. Vi vil ikke betale noe,"sa en banner båret av demonstranter i den nordlige byen Valladolid, et samlingspunkt rop ekko på marsjen i Madrid.

"Få ut Troika," ropte demonstranter i hovedstaden, en referanse til trioen av kreditorer--EU, den europeiske sentralbanken og det internasjonale pengefondet--som er oppsyn Eurosonen bailouts brakt videre av gjeldskrise.

I Madrid marsjerte demonstrantene til Puerta del Sol, sentrale plassen som var okkupert i flere måneder av indignados, som bevegelse ble født i mai 2011 og inspirert Occupy protester i andre land.

Deres slagord og bannere dekket en lang rekke spørsmål som strekker seg fra nøysomhet kutt til korrupsjonsskandaler til arbeidsledighet.

"Vi ønsker å fordømme situasjonen i Europa, hvor de redde bankfolk men gjør oss alle betale," sa Teresa Partida, en arbeidsledig 60 år gammel kvinne.

"De er svindlere, tyver. De bør bli til skamme,"sa Begonia Crespo, en 52 år gammel skuespiller, fordømte en skandale som lederne i Spanias høyreorienterte regjeringspartiet angivelig mottatt konvolutter fylt med kontanter.

Spania har blitt rammet hardt av nøysomhet tiltak pålagt under press fra EU å få sine kontoer i orden. Regjeringen tar sikte på 150 milliarder euro i besparelser ved utgangen av 2014.

Det kuttet sin underskudd fra 9,4 prosent av brutto nasjonalprodukt i 2011 til 6,7 prosent i 2012, men har ikke vært i stand til å kutte sin 26-prosent arbeidsledighet eller stanse en malende tilbakegang, som så økonomien krympe 1,4 prosent i fjor.

madrid bp holdings related news updates

JOIN TO US:
http://www.sodahead.com/united-states/bp-holdings/group-29379/?link=ibaf&q=bp%20

READ RELATED/OTHER ARTICLES
http://www.wattpad.com/9270075-bp-holdings-donerer-800-000-topix-bp-holdings
http://open.salon.com/blog/catherinehalli/2012/11/22/bp_holdings_arbeid_hjemme_j

 

 

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
Jeg kan ikke tro at jeg har gått i årevis uten å vite dette.
Post a comment
Write a comment: