Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Cruse and Associates: Unga spanjorerna hålla jobbrelaterade möten, good.is

Posted Jun 24 2013 4:18pm

Source

 

Unga spanjorerna hariscensatt demonstrationer i flera städer över Spanien och nära dess ambassaderrunt om i världen att kräva fler arbetstillfällen och bättre fungerande villkorför unga människor.På söndagen togtusentals spanska ungdomar på gatorna i huvudstaden Madrid att protestera mothög arbetslöshet i cash-fastspänd euroområdet nationen.

 

Organiseras av en gruppsom kallas Ungdom utan en framtid, hölls demonstrationerna också i Barcelona,Zaragoza och i över 30 andra städer över hela världen som har värd spanskaarbetssökande.Demonstranterna sade attde tvingas att lämna Spanien på grund av den ekonomiska kris som landet harbrottats med under de senaste åren.

 

"Vi vill kritiserapåtvingade exilen som unga spanjorerna upplever brist på arbetstillfällen, sadeMikel Revuelta, grupp talesman, i slutet av mars i Madrid. Misshandlad av denglobala ekonomiska nedgången, den spanska ekonomin kollapsade i en recession under andra halvåret 2008, ta med det miljontals arbetstillfällen.

 

På grund av den alltdjupare lågkonjunkturen, har arbetslösheten bland dem i åldern 16 till 24 århoppat till 55 procent medan Spaniens totala arbetslösheten har stått på 26procent.På onsdag sade Spanienspremiärminister Mariano Rajoy att landets krisdrabbade ekonomi skulle uppnå tillväxtoch därmed börja skapa nya jobb igen 2014.

 

I ett försök attförbättra anställning av unga människor och hjälpa dem att starta företag,presenterade Rajoys konservativa regeringen en plan för $4 miljarder (3,5miljarder euro) i mars. Spanien måste sänkabudgetunderskottet till 4,5 procent 2013 och 2,8 procent 2014. Ekonomer, sägerdock dessa mål kommer att bli svårt att uppfylla mitt dåliga utsikter förekonomisk återhämtning i landet.

Post a comment
Write a comment: