Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

norsemytho southwood group | Gresk mytologi

Posted Apr 24 2013 5:29am 1 Comment

http://www.allvoices.com/contributed-news/14471524-gresk-mytologi-norsemytho-sou

 

King Priamos hersket i de rike, befestet byen Troj. Han var ikke bare velstående, men han hadde femti eller flere barn, og det virket som om lykke vil velsigne ham og hans barn i lang tid framover. Men hadde hans kone, Hekabe, et mareritt som hun fødte en dødelig firebrand. Seere tolket dette som at hennes ufødte barn ville ødelegge Troy og dens innbyggere. Når barnet ble født den ble utsatt på Mount Ida, men en hun-Bjørn pleiet det og det overlevde, vokser opp som gjeter kalt Alexander, eller Paris. Paris tok nymfen Oenone som en elsker.I bryllupet til Pelevs og Thetis gudene var koser seg når Eris eller strid, kastet et gyldent eple i sin midte med ordene, "For den vakreste," festet. Hera, Athene og Afrodite alle hevdet apple og spurte Zeus til dommer i mellom dem, men han nektet klokt, regissere de tre gudinnene til en gjeter på Mount Ida som kunne bestemme den vakreste. Gudinnene nærmet Paris og hver tilbys Paris en bestikkelse for å velge henne. Hera lovet å gjøre ham en konge som skulle styre Asia og har stor rikdom. Athena tilbød seg å gi ham visdom og en uovervinnelig tapperhet i krigføring. Men Afrodite vant apple av lovende Paris den vakreste kvinnen i verden-den spektakulære Helen. Hans valg var uklok å si mildt, siden han gjorde uforsonlige fiender av Hera og Athene, begge sverget å ødelegge ham og Troja.

 

På læring at han ville ha Helen, Paris først gikk til Troja og etablerte seg som en sann prins, legitime sønn av Priam og Hecuba. Han har nå hadde ikke lenger bruk for Oenone, og forlot henne. Deretter seilte han for Sparta, hvor han forført Helen under ektemannens fravær og tok henne tilbake til Troy med ham.

 

I mellomtiden Paris' søster Cassandra sto overfor problemer. Apollo ga henne gave profeti under forsøk på å gjøre elske med henne, men hun hadde tatt et løfte om kyskhet og imot ham. I sinne forvandlet Apollo sin gave til en forbannelse ved å gjøre det slik at ingen ville tro henne. Når Paris tilbake med Helen og sto foran Priamos å få sin fars aksept Cassandra kom inn i rommet, visualisert alle som ville oppstå på grunn av Paris og hans begjær, ga skrik av fortvilelse, og kjempet ved broren umoralsk. Tenkning Cassandra gal, Priamos hadde datteren låst i en celle i palasset.

 

Når Menelaos returnerte til Sparta og fant sin kone Helen gått, tilkalt han greske lederne til å gå med ham å erobre Troy og gjenopprette Helen. Disse ledere var lovet å hjelpe Menelaos, for som de hadde kurtisert Helen for de hadde tatt en ed å hevne enhver vanære som falt på hennes fremtidige ektemann på grunn av hennes. Dermed Paris igangsatte den trojanske krigen, som ville oppfyller den profetiske drømmer hans mor hadde for å føde en firebrand som ville ødelegge Troy.

 

De greske høvdingene samlet ved Aulis under lederskapet til Agamemnon, bror av Menelaus. De fleste av krigerne var glad for å gå, ivrig etter å brenne og sekk Troy. Men to helter var motvillig. En orakelet fortalte Odyssevs at han ville være tjue år fra hjem hvis han gikk, så han lot galskap når de greske lederne kom for ham. Palamedes utsatt ruse, og Odyssevs måtte gå. Siden Troy ikke kunne tas uten hjelp av Achilles, gikk grekerne til Scyros å hente ham. Achilles var nærmest usårbar som en fighter, etter hans mor, nymfen Thetis, hadde dyppet ham i elven Styx ved fødselen, gjengivelse ham udødelig overalt, men i hans hæl, hvor hun hadde holdt ham. Undervist av chironides, ble han en utrolig rask og fryktinngytende kriger. Vel vitende om at han ville ha et kort, men strålende liv hvis han gikk til Troja, forkledd Thetis tapre sønnen i kvinners klær på Scyrian court. Imidlertid Odyssevs oppdaget Achilles av et triks, og han også samtykket til å gå.

 

Først grekerne seilte til Mysia, og å tro at det å være Troy de gjorde krigen. Mysian kongen, Telephus, ble såret i slaget ved Achilles. Lære av sine feil, seilte grekerne tilbake til Aulis. Siden et orakel hadde sagt at Troy ikke kunne tas uten Telephus' råd, var Achilles forpliktet til å helbrede hans offer. Overløper trojanske profeten, Calchas, hadde ensidig med grekerne, og når ugunstige vind forhindret seiling grekerne, Calchas erklærte at gudinnen Artemis ville ofringen av en jomfru. Agamemnons datter IFIGENEIA ble valgt og sendt for under påskudd at hun ville gifte seg med Achilles. Men lot hun villig seg bli ofret for den greske sak. Noen si, men at Artemis setter en hjort i hennes sted og fraktet henne vekk til landet i Taurians. I alle fall var greske ekspedisjonen kjøpedyktig rekkevidde Troy.  

 

More:http://www.cliffsnotes.com/study_guide/literature/mythology/summary-analysis-gre

 

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
Bernadette he ganske enkelt genialt. Nå hvorfor gjorde noen Tenke på dette før.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches