Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

De arbeidsmarkt in Spanje

Posted Jan 22 2013 5:47am 1 Comment

De werkloosheid in Spanje, ondanks een daling in de afgelopen jaren blijft relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen en de neiging om te beginnen weer te stijgen in begin 2009. Echter, sommige economische sectoren nog steeds bieden professionele kansen voor buitenlanders, met inbegrip van marketing, import-export, hoogleraar, vertaling, het en nieuwe technologieën.

Je zou beter volledig voorbereid om te zoeken voor de werkgelegenheid in Spanje en solide professional en talenkennis hebben!

Spreekvaardigheid in het Spaans is vaak een essentiële voorwaarde voor het krijgen van een baan, behalve in sommige grote internationale ondernemingen waar werktalen zijn anders dan Spaans. Unskilled, seizoensgebonden of landbouw banen vereisen geen spreekvaardigheid in het Spaans.

Met betrekking tot de geografische verdeling van banen trekken Madrid en Barcelona veel buitenlandse werknemers vanwege hun bruisende economische activiteiten. Valencia heeft ook een sterke economische expansie in de afgelopen jaren ervaren en trekt ook veel buitenlandse werknemers. Er zijn ook veel toerisme of seizoensgebonden werkgelegenheid beschikbaar langs de kusten.

De minimum maandsalaris in Spanje is van €624 (bruto) voor een full time baan sinds 2009. Spaanse medewerkers profiteren van 22 vakantiedagen en 14 feestdagen per jaar. De wettelijke arbeidstijd is vastgesteld op 40 uur per week (maximaal 9 uur per dag).

Meestal de werkdag start later dan elders in Europa, rond 9 of 10 ben en later op de avond, ongeveer 7 of 8 pm eindigt.

 

http://barcelona.thetylergroup.org/2012/11/05/de-arbeidsmarkt-in-spanje/

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
I loved this post. You describe this topic well.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches