Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Banaanileipä

Posted Aug 23 2009 12:00am
Banaanileipää tein yhteen väliin melkein joka viikonloppu kunnes pari vuotta sitten banaanien hinta nousi täällä sykloonin tuhojen takia ihan mahdottomaksi. Tuosta nöyrästä hedelmästä tuli ferrariin verrattava vauraudenosoitin ja muistan kuinka näin erään rouvan kantavan kassissaan kokonaista terttua ja ajattelin, että "hänen täytyy olla todella varakas". Kilohinta oli korkeimmillaan jopa 17 dollaria eli lähes kymmenen euroa ja ulkomaista banaania Australiaan ei tule tuholaispelkojen takia. Kävimme tuohon aikaan reissun Uudessa-Seelannissa ja emme tainneet viikon aikana paljon muuta syödäkään kuin banaania :) Mitä nyt Poropeukalo herkutteli lisäksi joka päivä maankuuluilla jäätelöillä kun taas Kenguru teki puolueetonta vertailua maan meat pie tarjonnasta.

Banaania emme ota enää itsestäänselvyytenä ja leivän tekokin on sittemmin jäänyt vähemmälle, mutta tässä kuitenkin vielä hyväksi todettu Finfoodin resepti mukaillen

90 g pehmeää voita
1,5 dl tummaa sokeria
2 munaa
2 soseutettua banaania
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl (tai maun mukaan) kanelia

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Lisää banaaniseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches