Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Hass and Associates Cyber Attack News Blog: Cyber attack nedskrivningar Kochi Metro hemsida

Posted Apr 10 2013 5:17am

http://timesofindia.indiatimes.com/city/kochi/Cyber-attack-downs-Kochi-Metro-web

 

Hass and Associates Cyber Attack News Blog- KOCHI: Hackare har återigen hade de senaste skratta, som att sätta för svärd lång påståenden från Kerala cyber polisen för att förebygga angrepp på offentliga webbplatser.

 

På måndag loss en oidentifierad grupp en malware på den officiella webbplatsen av Kochi Metro rail projektet (www.kochimetro.org), stänga webbplatsen och försena processen inbjudande intresseanmälan (EoIs) från konsulter för olika Metro-relaterade projekt.

 

Än att ge information om det prestigefyllda projektet, var webbplats värd av Kochi Metro Rail Ltd (KMRL) används för officiella meddelandet av leverantörer och ladda ner program.

 

Händelsen uppmärksammades när Metro tjänstemän försökte öppna webbplatsen på måndag morgon. Enligt polistjänstemän, har en hacker grupp, ReZk2LL team, sig ansvaret för attacken.

 

KMRLS officiella talesman sade att hemsidan var de viktigaste gränssnittet mellan leverantörer och Metro tjänstemän. "Flera uttryck av intresse (EoIs) och Detaljer om avtalade tider var värd på webbplatsen. Nu kommer leverantörer inte kunna komma åt uppgifter om EoIs och hämta ansökningsformulär. Färska rekrytering och vissa dagliga verksamhet har påverkats. Vi måste nu förlänga datum för EoIs,"tillade officiellt och att webbplatsen var underhålls av C-DIT och värd Kerala det uppdraget.

 

"Vi har också ett klagomål med cyber polisen. Alla ansträngningar på att läggs ha hemsidan igång igen, "officiellt.

 

Kerala det uppdraget och Computer Emergency Response Team (CERT) direktör C Gun Prasad sade att de var kontakt med tjänstemän i tunnelbanan och insatser var att återställa webbplatsen. "Vi analyserar PHP/ASP skalen för att spåra platsen från där hackarna har inlett attacken," sade officer.

 

Hi-Tech Crime utredning Cell assistent kommissionsledamoten Nordlund Vinayakumaran sa att de har inlett en utredning om händelsen. "Attacken ser ut som skapats av hackare från utlandet och de har postat meddelanden mot Israel och anklagat landet för att vara en nazistisk stat," sa han

 

Cyber attacken inträffade vid en tidpunkt när tunnelbanan påskynda arbetet på olika bygg-och anläggningsverksamhet med anknytning till projektet. "Vi måste hitta om dataintrånget utfördes av den så kallade Pakistan Cyber armén, som tidigare hade inlett attacken på webbplatser av Central Bureau of utredning (CBI)," sade tjänstemän

 

Den hacka har återigen utsatt sårbarhet offentliga webbplatser. "Händelsen ska visas på allvar eftersom cyberattacker på en kollektivtrafik som Metro rail kan riskera liv av människor," sade tjänstemän.Hass and Associates Cyber Attack News Blog

 

Read more:

 

http://www.good.is/posts/hass-and-associates-a-datasnoke-er-vondt-lett-enhver-ka

 

Watch more:

 

http://www.dailymotion.com/video/xy6pka_hass-and-associates-online-crimeware-war

Post a comment
Write a comment: