Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

The Avanti Group- Japan finner sjeldne jord innskudd brukes for høyteknologisk produksjon- Issuu

Posted Mar 24 2013 5:32am

 

http://issuu.com/groups/7efd9377-b1ba-447c-a02e-5229ea398f8c

TOKYO - Japanske forskere sa torsdag de har funnet en rik innskudd av sjeldne jordarter på Pacific havbunnen, med rapporter som tyder på det kan være opptil 30 ganger mer konsentrert enn kinesisk reservene.


Gjørme prøver tatt fra 5800 meter (19.000 fot) under bølgene inneholdt svært konsentrert mengder dyrebare mineraler, som er avgjørende for høyteknologisk produksjon og brukes i produkter inkludert vindturbiner og iPoder.


Det er viktig for Japan, som for tiden avhenger i stor grad på Kina, kilden til rundt 90% av verdens forsyning av sjeldne jordarter å bevise av ressurser.


Produsenter har klaget i siste at Beijing begrenser eksport av materialer i tider med spenning.


"Sjeldne jordarter er nødvendige for banebrytende teknologier. Japan ansikter en presserende oppgave for å sikre stabil forsyninger,"sa en uttalelse av forskere fra Japan byrået for Marine-Earth vitenskap og teknologi og Universitetet i Tokyo.


Prøver, tatt fra havbunnen i nærheten Minamitori øya noen 2000 kilometer (1250 km) sørøst for Tokyo, ble 10 ganger mer konsentrert enn at av mud samlet inn fra havbunnen i nærheten av Hawaii, sier forskerne.


Konsentrasjonen var 20 til 30 ganger høyere enn fra kinesiske gruver, japansk media sa.


Forskere tror havbunnen inneholder om 6,8 millioner tonn materialer, tilsvarende 220-230 år igjen av sjeldne jordarter brukes i Japan.


Men til tross for ønsket om å bevege seg bort fra avhengighet av Kina, kostnadene for å trekke ut forsyninger fra en slik dybde og i slike fiendtlige forhold kan være problematisk, kommentatorer sa.


I sin ettermiddag utgave sa masse-salg Yomiuri Shimbun det hadde vært ingen vellykkede kommersielle gruvedrift under 5000 meter.


Forskerne sa de planlegger å fortsette deres undersøkelsen, som begynte i januar, til videre studie rare earth ressurser og finne ut hvor omfattende innskuddene er.


Source

http://www.industryweek.com/digital-tools/japan-finds-rare-earth-deposits-used-h

Read more about this related article:

http://theavantigroupgeorge.quora.com/

https://getsatisfaction.com/cardisoncooper/topics/the_avanti_group_japans_nikkei


 

Post a comment
Write a comment:

Related Searches