Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Spaanse economie krimpt opnieuw en blijft diep in een recessive

Posted Feb 07 2013 5:35am 1 Comment

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/30/spain-gdp-economy-shrinks

Spanje's double-dip recessie nog verergerd aan het eind van vorig jaar als de vierde grootste economie van de eurozone kromp dramatisch in het laatste kwartaal, twijfel over een regering aangekondigde herstel voor het einde van dit jaar.

Bureau voor het land de nationale statistiek gemeld op woensdag dat de economie met 0,7% als bang en in toenemende mate harde-up consumenten blijven snijden uitgaven gekrompen. Het was de slechtste kwartaal daling sinds het tweede kwartaal van 2009, toen Spanje nog steeds in het midden van de eerste daling in de double-dip was.

Verdere regering soberheid en een werkloosheidspercentage van 26% presentmajor belemmeringen voor een terugkeer naar groei voorspeld door Mariano Rajoy regering voor dit jaar. De economie is nu aanbestedende op jaarbasis 1,8% en de thinktank Funcas op woensdag geschat begrotingstekort vorig jaar op 7,3% van het BBP – in vergelijking met een doelstelling van de Europese Unie-set van 6,3% – voordat geld voor het redden van verontruste banken uitmaakt. Overschrijding van de regionale regeringen en van het land gespannen sociale zekerheid waren te wijten aan de overschrijding, volgens Funcas.

Consumentenbescherming-uitgaven, ondertussen blijft duikvlucht – met retail verkoop vallende by10% in December ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Een BTW-wandeling in September was mede schuldig als prijzen stegen op vele goederen. Rajoy de regering probeert te maken van het land economie concurrerender via wagecuts, met een nieuwe wet waardoor bedrijven met dalende verkoop aan te bieden zijn werknemers een duidelijke keuze tussen vermindering van loon en de zak. Dinsdag in de vakbonden in Nissan Barcelona autofabriek overeengekomen dat nieuwe medewerkers op betalen tarieven 20% lager lag dan dat nu genoten door nieuwe werknemers op kunnen worden genomen.

De regering heeft ook aangekondigd dat maatregelen ter stimulering van de oprichting van nieuwe bedrijven en te strijken voorgeschreven controles opgericht door het land 17 regionale regeringen die verhinderen dat sommige bedrijven werkzaam zijn in delen van Spanje. Rajoy de hoop van een jaar van recoverythis engineering zal gedeeltelijk afhangen van hoeveel de overheidsuitgaven opnieuw wordt gesneden in 2013.

Angel Laborda, chef econoom bij Funcas, gewaarschuwd: "Als we duwen te hard dan zal dit een te hoge beperkende gevolgen hebben voor groei in geaggregeerde vraag en de werkgelegenheid met negatieve gevolgen voor het huidige proces van reiniging van de financiële sector en op de lange termijn op begrotingsconsolidatie zelf.".

 

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
I'm just glad everything went smoothly and there's no unpleasant occurance.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches