Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Eurozone crisis als het gebeurd: Duitsland rijdt regio dieper in een recessive - Chirpstory

Posted Feb 15 2013 11:27am 1 Comment

http://chirpstory.com/li/53548

BBP-cijfers tonen dat de eurozone schoot dieper in een recessie in het vierde kwartaal, wanneer zelfs de robuuste Duitse economie gecontracteerd.

Duitse BBP enten op de uitvoer

Goedemorgen en welkom terug naar onze rollende dekking van de eurozone crisis en andere mondiale economische gebeurtenissen.

Vanmorgen alle ogen zijn op eurozone BBP, die wordt verondersteld om te laten zien de regio daalt dieper in een recessie in het laatste kwartaal van 2012.

We hebben reeds cijfers komen uit Duitsland, waaruit blijkt dat de economie gecontracteerd als uitvoer daalde meer dan gevreesd. Duitse BBP daalde 0,6% in het vierde kwartaal, vergeleken met de verwachtingen van een daling van 0,5%.

Dat is een grote schommel van de 0,2% groei de Duitse economie in het derde kwartaal opgenomen. En het is het diepste krimp sinds de hoogte van de wereldwijde financiële crisis in 2009. Het Duitse statistics office zei:

Relatief zwakke buitenlandse handel was de beslissende factor voor de daling van de economische prestaties aan het einde van het jaar: in het laatste kwartaal 2012 uitvoer van goederen daalden aanzienlijk meer dan de invoer van goederen.

Maar analisten bleef relatief optimistisch over de vooruitzichten voor Europa's grootste economie. Carsten Brzeski van ING zei:

Met verhoogde onzekerheid als gevolg van de euro-crisis en de mondiale economie koeling in de tweede helft van het jaar, heeft de Duitse economie ten slotte haar onoverwinnelijkheid verloren. Vooruitblikkend, echter, is er steeds meer aanwijzingen dat de economie snelheid weer zeer snel halen moet.

 

Related links:

http://www.guardian.co.uk/business/2013/feb/14/eurozone-crisis-live-recession-ge

 

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
this post is a worthy to read.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches