Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

BP Holdings Nieuws - BP Raad Keurt Rosneft Overeenkomst Goed

Posted Nov 02 2012 6:37am
http://www.myvideo.de/watch/8829701/BP_Holdings_Nieuws_BP_Raad_Keurt_Rosneft_Ove

Moskou-BP's Raad van bestuur heeft goedgekeurd een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij, Rosneft, om te kopen de meeste BP's activiteiten in Rusland voor contant geld en aandelen in Rosneft, Rusland's controle van de olie-industrie, verder te consolideren door een executive met kennis van het besluit zei.
Deze afbeelding vergroten

Sergej Karpukhin/Reuters
Een verkoop aan Rosneft zou BP vertrekken met een minderheidsbelang in een Russische oliemaatschappij. Een aankondiging kon maandag komen.
Gerelateerde

Rosneft gezegd dat Deal voor BP Russisch Venture (18 oktober 2012)
Voeg toe aan Portfolio

BP Plc
Ga naar uw portefeuille»
Onder de voorwaarden van de deal, BP in Rusland zou blijven maar — aanvankelijk ten minste — alleen als een minderheid investeerder in een olie-bedrijf bestuurd door de regering van President Vladimir V. Putin. Later, hoopt BP te gebruiken deze nieuwe strategische band met het Kremlin om vat op andere zaken.

BP had de bereid te leveren een deal voor enige tijd telegraphing en Rosneft ingediend formeel een aanbod op donderdag te kopen BP 50 procent van een joint venture TNK-BP hier genoemd.

De Bestuur vergunning toegestaan BP's chief executive, Robert W. Dudley, te onderhandelen over de definitieve voorwaarden voor BP de verkoop van haar Russische bedrijven binnen een bereik van aanvaardbare combinaties van contanten en aandelen, zei de uitvoerende macht met kennis van het besluit.

De bereiken waren 10 miljard dollar tot $14 miljard en 15 tot 20 procent van Rosneft van aandelen. BP is waarschijnlijk te ontvangen van ten minste een zetel in de Raad van bestuur.

Een formele aankondiging wordt zo spoedig maandag verwacht. BP's voorraad steeg van ongeveer 4 procent vorige week toen duidelijk werd dat een deal aanstaande was.

Voor BP komt de verkoop als de grootste stap nog in Mr. Dudley "verkleind om te groeien" strategie in de nasleep van de olieramp met de Golf van Mexico 2010.

Mr. Dudley, een Mississippien, nam het over in het midden van die ramp en besloten dat BP, om te overleven, door de verkoop van oudere, minder winstgevende velden en zich te concentreren op exploratie haar wereldwijde business op nieuwe grondslagen moet zetten.

BP verkocht activa in landen van Venezuela tot Vietnam. De Russische bedrijven waren de grootste die passen bij de categorie voor potentiële verkoop, bestaande uit voornamelijk veroudering olievelden in Siberië met weinig potentieel voor nieuwe output.

Toch, goed voor ongeveer 25 procent van de wereldwijde productie van BP's of over zo veel olie als BP pompen in de Verenigde Staten, waaronder Alaska. Voor de Russische industrie neemt de buy-out van BP's aandeel in TNK-BP een grote strook van de industrie volledige cirkel terug naar staatseigendom. Rosneft de chief executive, I. Igor Sechin, een voormalige militaire intelligence officer en nauwe adjudant van de heer Putin, is een voorstander van grotere betrokkenheid van de staat in de olie-industrie.

TNK-BP is de derde grootste Russische oliemaatschappij; Als Rosneft uit beide BP koopt en het handvol Russische miljardairs die de controle van de andere helft van TNK-BP, Rosneft 's werelds worden zal beursgenoteerde grootste oil company, met productie van ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag.

"We hebben gezien deze opmerkelijke versterking van de invloed van Rosneft en Sechin persoonlijk," zei John Lough, een voormalig ambtenaar van TNK-BP, die een Rusland-specialist in Chatham House, een onderzoek van de Britse organisatie is, in een interview.

"Op dit moment is de manier waarop het Russische systeem werkt door het bereiken van een verdeling van de invloed en de toegang tot de huurprijzen" — of onverhoopte winsten — "te bereiken van algehele evenwicht waarop de staat is gebaseerd," zei hij. "Sechin van schijnbare versterking van invloed zou kunnen komen ten koste van dat evenwicht. Het kan verstoren de apple kar."

Voor de heer Putin is dit een mijlpaal in de consolidatie van de Russische olie-industrie.

Olie en aardgas bijdragen ongeveer 50 procent van de federale begroting en 60 procent van de inkomsten uit export. Voor de meeste van de heer Putin tenure is olie zijn ticket.

Tijdens de heer Putin herverkiezing campagne afgelopen winter, bijvoorbeeld, kon de regering ladle uit op basis van olie-inkomsten werpt in lonen in de openbare sector. Vele soldaat lonen verdubbeld in januari.

Naast belastingen haalt de regering winsten uit de de meerderheid staat eigendom energiebedrijven Gazprom en Rosneft betalen dividenden. Als Rosneft BP en de Russische partners in TNK-BP koopt, zal de bondsregering aandeel van de olie-industrie boven de 50 procent.

Wanneer de olieprijzen zijn rond de $100 maken een vat, de Russische industrie en de overheid samen ongeveer 1 miljard dollar per dag van uitvoer van olie en aardgas.

RELATED VIDEOS:
http://www.funnyordie.com/videos/483f7f61a5/bp-holdings
http://www.dailymotion.com/video/xuq9ji_bp-holdings_news
Post a comment
Write a comment:

Related Searches