Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

BP HOLDINGS - BP Raad Keurt Rosneft Overeenkomst Goed

Posted Nov 01 2012 10:15am
 

BP Holdings MOSKOU — de raad VAN BP heeft een aanbieding van de Russische staatsoliemaatschappij, Rosneft, goedgekeurd om het merendeel van de zaken van BP in Rusland voor cash en aandelen in Rosneft te kopen, verder consoliderene de controle van zijn olie-industrie van Rusland, een directeur met kennis van de beslissing zeggene

Onder de termijnen van de overeenkomst zou BP in Rusland, maar blijven — eerst tenminste — enkel toen een minderheidsinvesteerder in een oliemaatschappij door de regering van President Vladimir V. Putin gecontroleer. Later hoopt BP deze nieuwe strategische band met het Kremlin te gebruiken om andere zaken te werven. BP had zijn bereidwilligheid getelegrafeerd om een overeenkomst voor een tijdje te maken en Rosneft legde formeel een aanbieding op donderdag voor om de 50 procent van een gemeenschappelijke onderneming van BP op te kopen noemde hier TNK-BP.

De machtiging van de raad stond de directeur, Robert W. Dudley van BP, toe om de laatste termijnen voor de verkoop van zijn Russische eigendommen van BP binnen een bereik van aanvaardbare combinaties van cash en aandelen, de directeur met kennis van de beslissing zeggene te onderhandelen.

De bereiken waren $10 miljard tot $14 miljard en 15 tot 20 procenten van de aandelen van Rosneft. BP is waarschijnlijk tenminste een stoel op de raad te ontvangen.

Een formele aankondiging is zo vroeg zoals maandag verwacht. Het aandeel VAN BP steeg ongeveer 4 procenten vorige week toen het helder werd dat een overeenkomst dreigend was.

Voor BP komt de verkoop als de grootste stap nog in Dhr. van Dudley de “psychiater om te groeien” strategie in het kielwater van 2010 de Golf van Mexico olieverlies.

Dhr. Dudley, een Mississippian, nam in het midden van die ramp over en besliste dat BP, te overleven, zijn globale zaken op een nieuwe steun door het verkopen oudere, minder winstgevende velden zou moeten zetten en zou op exploratie moeten zich concentreren.

BP verkocht activa in landen van Venezuela naar Vietnam. De Russische eigendommen waren het grootste dat de categorie voor potentiële verkoop past, die voornamelijk omvat verouderende olievelden in Siberië met klein potentieel voor nieuwe output.

Nog steeds vormen zij ongeveer 25 procenten van de globale productie van BP of ongeveer als veel olie zoals BP in de Verenigde Staten pompt, inclusief Alaska. Voor de Russische industrie neemt de overname van het aandeel van BP in TNK-BP een groot deel van de industrie volledige cirkel terug om eigenaarschap te verklaren. De directeur van Rosneft, Igor I. Sechin, een voormalige militaire inlichtingenofficier en sluit assistent naar Dhr. Putin, is een voorstander van geweldiger staatseigenaarschap in de olie-industrie.

TNK-BP is de derde-grootste Russische oliemaatschappij; indien Rosneft zowel BP en de handvol van Russische miljardairs opkoooppt die het ander de helft van TNK-BP controleren, Rosneft zal de grootste openbaar verhandelde oliemaatschappij van de wereld, met productie van ongeveer 4,5 miljoen worden scheuren een dag.

“Wij hebben deze merkwaardige versterking van de invloed van Rosneft en Sechin persoonlijk gezien,” John Meer, een voormalige TNK-BP beambte die een Rusland specialist aan Chatham Huis, een Britse onderzoeksorganisatie, gezegd in een interview is.

“Nu de weg die de Russische systeemwerken door het bereiken van een distributie van invloed en toegang tot huren zijn” — of meevallerwinsten — “om totaal evenwicht te bereiken waarop de staat is gebaseerd,” zei hij. “De schijnbare versterking van invloed van Sechin zou aan de kosten kunnen komen om van dat evenwicht te handhaven. Het zou de appelkar kunnen omgooien”.

Voor Dhr. Putin dit vertegenwoordigt een mijlpaal in de consolidatie van de Russische olie-industrie.

Olie en aardgas dragen ongeveer 50 procenten van het federale budget en 60 procenten van exportinkomsten bij. Voor het merendeel van het mandaat van Dhr. Putin, is olie zijn kaartje geweest.

Tijdens de herverkiezingscampagne van Dhr. Putin vorige winter, bijvoorbeeld, kon de regering naar soeplepel uit olie-gebaseerd in inkomstenloonsverhogingen in openbaar sectorlonen. Vele soldaatsalarissen verdubbelden in januari.

Naast belastingen onttrekt de regering winsten van de dividenden de meerderheidsstaat bezat energiebedrijven die Gazprom en Rosneft betalen. Indien Rosneft zowel BP en de Rus partners in TNK-BP opkoooppt, zal de aandeel van de olie-industrie van de centrale regering boven 50 procenten stijgen.

Wanneer olieprijzen rond $100 een vat, de Russische industrie en de regering samen zijn maak ongeveer $1 miljard per dag van exportverkoop van olie en aardgas.  
Post a comment
Write a comment: