Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Newport International Capital Group:Spanjaarden tonen weinig vertrouwen in de politiek of economisch herstel

Posted Feb 07 2013 8:25am 1 Comment

http://www.reuters.com/article/2013/02/06/us-spain-politics-idUSBRE9150OP2013020

 

newport international capital group

 

(Reuters) - recessie-hit Spaniards zijn verliezen vertrouwen in politici en steun voor de uitspraak van de Partido Popular (PP), die heeft gesneden de overheidsuitgaven en is verwikkeld in een corruptieschandaal een poll op woensdag aangegeven daalt.

 

Meer dan geloof 40 procent van de Spanjaarden van de politieke situatie is erger dan een jaar geleden, en een derde denk dat het niet zal verbeteren in het volgende jaar, volgens de enquête door Spanje's state-owned sociale onderzoek centrum (CIS).

 

De peiling van ongeveer 2.500 volwassenen in heel Spanje werd uitgevoerd tussen januari 4 en 14, voordat een krant leidde tot openbare woede door te melden dat de eerste Minister Mariano Rajoy en andere leiders PP betalingen vanaf een slush fonds had ontvangen.

 

CIS geschat dat Rajoy van PP 35 procent van de stemmen winnen zou als een parlementaire verkiezingen werden gehouden in een keer, in vergelijking met 43 procent in de GOS poll een jaar geleden, terwijl de oppositie van sociaal-democraten tot 30 procent van 28 procent in januari 2012 kruipen zou.

 

Het schandaal van de terugslag Djaja de PP is onwaarschijnlijk dat leiden tot een algemene verkiezingen, zoals de PP een absolute meerderheid in het Parlement is. Rajoy ontkent enig vergrijp en Spanje's langzaam rechtssysteem betekent tijd is aan zijn kant.

 

Spanjaarden zijn ook pessimistisch over de vooruitzichten voor de economie, die sinds het einde van 2011 heeft geweest verkleinen. Meer dan zei de helft van de ondervraagde dat de economische situatie was "zeer slecht" en vier van de 10 dacht dat dingen erger zou zijn in een jaar tijd.

 

Spanje-Werkloosheidspercentage sloeg 26 procent in het laatste kwartaal van 2012. Meer dan 80 procent van de respondenten genoemd het als Spanje's grootste probleem, gevolgd door de staat van de economie en de politici. Corruptie gerangschikt als de vierde grootste zorg.

 

newport international capital group

Comments (1)
Sort by: Newest first | Oldest first
This is such an amazing useful resource that youâ??re providing and you give it away for free. I really like seeing websites that perceive the value of providing a quality useful resource for free. Good work
Post a comment
Write a comment:

Related Searches