Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Jalan-jalan Cari Makan @ Guangzhou

Posted Jul 01 2010 12:00am

Semasa di Foshan ( tempat hotel penginapan) dan juga di Lecong (tempat kami meng'order' perabot), surprisingly, taklah  berapa susah sangat untuk makan di Guangzhou sebab banyak juga restoran chinese muslim food.  Ni antara my favorite masa kat sana.....


  




 Plain white rice with stir fried mutton and mushroom




This is the real Nasi Goreng China!



My first 'lamien' atau mi yang dibuat fresh time tu jugak.  Tepung yang dah diuli ditarik dan dipintal dan taraaa... terus jadi mi... direbus beberapa minit dan terus dihidang... sosnya pulak sangat sedap... a combination of red and green bell pepper and minced meat...  macam spaghetti version diorang :-))) 



Kalau di Guangzhou City, pilihan banyak sikit.  Kami sempat beberapa kali ke restoren Indian Chef yang terletak di Jalan Beijing.
Kebanyakan pengunjung adalah dari kalangan pelancong Malaysia and Singapore.  Mr Indian Chef ini pulak asalnya dari Penang..  So bila makan kat sini terasa macam makan kat Malaysia.










 Nasi Beriyani Ayam yang sangat superbbb...  




Chicken Tandoori with green sauce




Kambingggg.... my favoriteee :-))))




Roti canai yang gebu bersama creamy dhall sauce




Bon Appetit !!!

Post a comment
Write a comment:

Related Searches