Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Ny sag: Labrador skal aflives efter bid

Posted Mar 23 2013 8:12amOg nu ruller endnu en sag. Alt imens folketinget debatterer fødevareminister Mette Gjerskovs udspil til en ny 'hundepakke', er endnu en hund dømt til aflivning.

Det er Nordsjællands Politi, der har afsagt dødsdommen over en Free Running  ni år gammel familie- og jagthund af racen Labrador, efter at denne har bidt en anden forbipasserende hund på en gåtur. Det skriver siden Netnatur.dk.

Læs også: Hunde-elsker: 'Jeg håber I skammer jer'

På den pågældende gåtur overfaldt Labradoren en anden hun, løftede Mænd Nike Free Run + 3   den op med et bid i nakken og ruskede den. Offeret var selv i stand til at gå hjem men måtte efterfølgende sys med flere sting hos dyrlægen. Episoden er nu blevet kategoriseret som et skambid af politiet.

Allerede på 'dødsgangen'

- Min hund var i snor, men rev sig uheldigvis løs, da min svigerinde luftede den sammen med to af hendes egne hunde. Jeg er naturligvis meget ked af hændelsen, som jeg ikke vil forsøge at negligere, siger ejeren af Labradoren, der ønsker at være anonym, til Netnatur.dk.

Læs også: Dyrlæge chokeret over skader: Her er Thors offer

Ejeren har nu i et brev modtaget besked fra Nordsjællands Politi om, at hans gamle familiehund skal aflives. Allerede nu sidder den på 'dødsgangen' på et nordsjællandsk internat og afventer sprøjten.

- Det, der dog kan forarge mig i politiets afgørelse, er, at aflivningerne fortsætter, efter at fødevareministeren har spillet ud med sin helt nye 'hundepakke', siger hundeejeren og fortsætter:

- Vi har måske en situation, hvor hunde, som slet ikke var tænkt omfattet af loven, bliver aflivet helt op til en ny vedtagelse i Folketinget.

Klager til Rigspolitiet

I en redegørelse fra den dyrlæge, der behandlede Labradorens Nike Free TR Fit   offer, understreges det, at den angrebne hund ikke var i livsfare efter overfaldet.

Alligevel vurderer Nordsjællands Politi, at der er tale om et 'skambid', fordi der lægges vægt på, at offeret blev løftet op og rusket.

Ejeren har nu tænkt sig at klage til Rigspolitiet over afgørelsen fra Nordsjællands Politi.

Post a comment
Write a comment: