Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Designad av Burt Rutan Hollister Kvinnor Ner Scaled

Posted Mar 16 2013 7:31am
The Secret Lives of Gliders

Den Schweizer 2-32 med Monterey Bay och Santa Cruz i bakgrunden. (Steve Brockman) I marsnumret av I Flight USA denna serie började med att definiera vad segelflygplan och segelflygplan är, och sedan tittade på de fyra olika typer av som används av glidflygplan piloter som bedriver utmanande sport och rekreation kallas skyhöga. Förra månaden såg den andra delen av denna serie på ofta dolda flyget kultur kring segelflygplan och skyhöga. Det visade en värld av spänning och variation när det verkligen är något av njutning för alla. Denna månad, i den tredje och sista delen i serien, ser vi hur längdåkning segelflygplan som flyger skiljer sig från det gjort i motordrivna luftfartyg. Sen går vi utöver det vanliga och besöka toppen av innovation och utveckling som segelflygplan och skyhöga uppnått efter mer än hundra år av stadig utveckling av män och kvinnor äventyr och vision.

Del tre: Cross-Country Soaring, Glider Racing och de exotiska Realms of odriven Flyg.

Instrumentpanel av modern själv lanserade segelflygplan. Observera PDA-GPS Flight Tracker i nedre högra hörnet. (Darryl Ram) En vanlig fråga som vi som glidflygplan piloter höra när vi förklarar detaljerna i vår typ av flyga till icke-piloter eller ens piloter flygplan: gör du om du kan få tillbaka till flygplatsen? Tja, blir svaret på denna fråga tydligt med en förståelse för längdskidåkning flyger i segelflygplan.

Varje eleven får utbildning mot deras privata certifikat http://www.hollisterstockholms.eu i ett flygplan kommer att planera och genomföra korta och långa längdskidåkning flygningar. Dessa brukar definieras som flygningar med minst 50 miles från utgångspunkten. Studenten kommer först att gå med en instruktör, och sedan gör dessa flygningar solo. Detta är en obligatorisk del av utbildningen. Men alla som arbetar mot ett segelflygplan betyg behöver bara göra en detaljerad plan för en cross-country glidflygplan flygning och sedan förklara denna plan till sin pilot examinator. En verklig längdåkning glidflygplan flygning krävs inte för att klara det praktiska provet för segelflygplan betyg. Varför är detta krävs när Schweizer 1-23E segelflygplan hängande i Hugh Bikle Aircraft Museum i Hollister. Denna segelflygplan bröt den amerikanska höjd rekord i 1961 genom att uppnå en höjd av 46.267 fot. Detta rekord var inte bruten förrän 1986. I själva verket under sin flygning 1961 fick Paul Bikle till en låg punkt så att hans flykt fortfarande innehar rekordet för Total höjd Fick dock höjdpunkten toppades 1986. (Quest Richlife) flygande flygplan, men inte när i ett segelflygplan? Svaret är att längdskidåkning flygning i ett segelflygplan är en svår, utmanande, specialiserad färdighet som måste upparbetas gradvis genom erfarenhet, och är helt enkelt för krävande för en student glidflygplan pilot.

Definitionen av distansflygning i ett flygplan mäts enkelt genom ett visst antal miles, men inte så i ett segelflygplan. Per definition är ett segelflygplan anses vara på en cross-country flygning när det inte längre är inom glida avstånd från flygplatsen från där den avgick. Och denna definition kräver också att piloten har planerat för var han eller hon kan behöva landa segelflygplan, om de inte kan hitta hissen att fortsätta flygningen. Längs vägen som segelflygplan piloten har valt, måste han ha en lämplig flygplats är tillgänglig landningsbanan eller användbar område valts för att på ett säkert sätt landa sina flygplan om han inte kan hitta och använda hiss i atmosfären. Och detta är vad som gör längdåkning segelflygplan flyger en av de mest utmanande, roligt och spännande former av flyget finns!

När ett segelflygplan piloten beslutar att inleda den cross-country rike, känd även som förkläde strängar. Detta beror på att när segelflygplan passerar ett visst avstånd från flygplatsen, har känslan av säkerhet glida tillbaka dit för att mark försvann plötsligt. Piloten måste förlita sig på sig själv bara för att bestämma resultatet av flygningen, och detta markerar mognaden av spirande segelflygplan piloten i en stigande pilot. Detta är en mycket spännande och givande form av luftfarten! Övergången är mycket krävande och tar tid, studera, erfarenhet och mentorskap samt mod och en lugn, konservativ hållning. Det hjälper också för piloten att ha tillgång till ett segelflygplan med ganska hög prestanda innebär en glidtal på minst 34:1, och vanligtvis konstruerade av glasfiber för bästa totala resultat och njutning.

Så svaret på frågan gör du om du kan få tillbaka till flygplatsen? är detta: att helt enkelt landa segelflygplan säkert i en av våra många förutbestämda landningszoner. Om detta är vid en offentlig flygplats, kan vi kanske få dras tillbaka i luften med en fiberkabel plan. Om vi ??i en bonde fält, betesmark eller grödor dammvippa band, kommer vi att ha någon i vår enhet en särskild trailer till vår plats så vi kan plocka isär segelflygplan, lägga den i trailern, och ta den till vårt hem flygplats för återmontering . Vi kanske behöver göra några diplomatiska förklara för bonden, men de brukar vänliga och även lite nyfiken. Dessa typer av landningar är ganska sällsynta, och är nästan alltid händelselös. Till dem som försöker sväva över land, dessa outs är helt enkelt en del av äventyret i segelflygplan flygande.

De flesta gliderports har en process där nyare segelflygplan piloter kan gå ut och linor av längdåkning skyhöga från erfarna lokala piloter. Det finns en stark vilja inom sporten för att få nya piloter i leden av kvalificerade, så att säga. Mentorskap är mycket vanligt med båda förarna diskutera sin planerade rutt, väder, alternativa landningsplatser, säkerhetsfrågor etc. före flygningen och sedan vistas i radiokontakt och flyger ganska nära varandra hela dagen. Efter några av dessa flygningar kommer en pilot nytt på längdåkning känner oftast säker nog att ge sig ut på egen hand.

Finns även för piloter är populära läger där piloterna kan gå till en trevlig Gliderport plats och tillbringa flera dagar nedsänkt i att lära sig konsten att sväva. Dessa läger varar nästan en vecka, och var och en är tillägnad en specialitet såsom termisk, berg våg eller längdåkning skyhöga. Lektioner på väder, rutter, terräng etc. hålls varje morgon, med flygande på eftermiddagen och en trevlig samkväm i slutet av dagen. Det är också ett bra sätt att träffa nya vänner!

Längdskidor skyhöga flygningar några timmar kan flygas ut till en avlägsen plats (kallas eller över en triangulär kurs med en återgång till hemmet flygplatsen. Ibland informell, vänlig, ligor uppmuntrar deltagarna att komma ut och flyga en förutbestämd kurs när förutsättningarna är goda. Detta är också ett bra sätt att lära genom att observera hur andra piloter använder förutsättningar till sin fördel. Radiokontakt används och nyare piloter även hjälpt av erfarna piloter berätta dem var goda hissen är.

Glider piloter kommer ibland försöka se hur långt de kan få från sina hem flygplats genom att göra en flygning kallas ut med exakt slutliga Hollister Män Tees landningen plats okänd tills senare samma dag. Dessa flygningar kan vara 5-7 timmar eller längre, och ibland så ansträngande att det bör betraktas som en möjlig typ av atletisk konkurrens i OS! Piloten sitter stilla i en position för många timmar och det finns ingen autopilot. Syre används under hela flygningen som kan äga rum mellan 8000 meter och 18.000 meter, och kan innebära intensiv värme och solsken, eller minusgrader. Mat och vatten måste konsumeras, och flytande eliminering måste tillgodoses. Trötthet, uttorkning, och hypoxi är ständigt närvarande hot.

Preflight planering måste vara exakt, men piloten måste också kunna himlen under flygning för att se hur himlen och vädret förändras och gå igenom cykler under dagen. En besättning måste värvas för att driva segelflygplan trailern längs allmänna flygvägen så glider kan demonteras vid landningen. (Det är där icke-piloter kan dela några av det roliga och spännande att hollister sweden vara en del av den skyhöga samhället). Dessa typer av flygningar svävande som mest intensiv, med super-konkurrenskraftiga piloter vidga gränserna allt längre än tidigare. Till exempel var längst rakt ut flygning från Hollister, Kalifornien runt 150 författning miles i slutet av 1990. Under 2009 har en ny rekord av 489 författning miles som tog piloten hela vägen till Yuma, Arizona, och höjder nästan 18.000 meter! Så, om du vill spänning och fysisk utmaning i en sport, inte leta längre än längdåkning skyhöga i segelflygplan!

För de segelflygplan piloter som behärskar konsten att Distansflygning och är till sin natur mycket konkurrenskraftiga, är nästa tillgängliga utmaning att engagera sig i segelflygplan racing.

Glider raser är en annan aspekt av den typ av segelflygplan i allmänhet, eftersom de aren som tävlingar i många andra sporter. Även en sådan välkänd händelse som Reno Air Races har flygplanet inom ett relativt litet område som är synlig från åskådarna närvarande. Men segelflygplan racing sker på ett ganska stort geografiskt område, och är därför inte bidrar till att vara en publiksport. Vanligtvis tävlingar kommer att hållas varje dag i nästan två veckor, vilket ger varje deltagare många dagar på sig att bevisa sin duglighet. En kurs väljs varje morgon, och sedan dussintals segelflygplan alla lansering i en ganska smal tidsperiod. Segelflygplan steg genom att ringa i en termisk och sedan snabbare genom en startlinjen eller när deras starttid registreras av en GPS-enhet ombord. Sen vidare till kursen, och en finish flera timmar senare tillbaka i början (förhoppningsvis!). Det är inte ovanligt att segelflygplan till ut under ett lopp, och deras besättning kommer att hitta dem och föra trailern med hjälp av en satellitföljare. För dem som gör det tillbaka, GPS bort och flygningen hämtas för poängsättning. Om det någonsin fanns en sport med en internationell gemenskapen deltagare är segelflygplan racing det. Och vartannat år World Segelflyg VM hålls, med värdlandet förändras varje gång. Kommande platser är i Texas, och sedan Argentina.

De exotiska Realms of odriven Flyg

Från en blygsam start i bröderna Wright och deras önskan att behärska kontrollerad flygning till rymdfärjan Orbiter har segelflygplan och segelflygplan speglade den värld de skapades. Eftersom tekniken går framåt, införlivat det i en värld av skyhöga precis som i andra områden. Många segelflygplan piloter använder nu PDA-enheter, GPS trackers / inspelare, och glida datorer i cockpit under sina flygningar. Platta bildskärmar finns nu tillgängliga för segelflygplan. Datoriserade mot kollision anordningar krävde Alarm har sålt i tusental under det senaste året. Self-lanserade erbjuds nu med batteridrivna elmotorer och även Hängglidare med en infällbar turbojetflygplan finns tillgängliga. (Ja, det är en JET drivs segelflygplan!)

Mycket sofistikerade datamodeller som utvecklats av Dr Jack Glendening låt faktiskt segelflygplan piloter termisk och våg förutsägelser hiss i dagliga färgkodade diagram som kallas Regional Atmospheric Soaring förutsägelser. Rymdfärjan system kommer hollister sverige till slutet av sin livslängd, andra trycker framåt med nya luftfarten mål och system som använder segelflygplan. Einar Enevoldson leder Perlan projektet att göra en trycksatt segelflygplan som hoppas kommer att rida berg lee vågor till över 90.000 fot över Sydamerika. Det finns även tala om circumnavigating jordklotet i ett segelflygplan med enbart vertikala vågrörelser i atmosfären! Och säkerligen den mest exotiska segelflygplan projekt av dem är alla SpaceShipTwo (SST) projekt. Designad av Burt Rutan Hollister Kvinnor Ner Scaled Composites och finansieras av Virgin Group ordförande Sir Richard Branson, kommer det att låta betalande kunder till raket i rymden och sedan njuta av åkturen tillbaka som SST fordonet glider genom luften till en normal landning som en miniatyr rymdfärjan Orbiter .

Så precis som tidigare, kommer framtiden se banbrytande design och teknik som hollister tillämpas på segelflygplan och skyhöga, precis som de har varit på alla andra aspekter av våra liv.

The Secret liv Gliders: Epilog

För de flesta segelflygplan piloter, det finns en plats någonstans mellan en student cirkulerar i deras första termiska och kluriga intensitet längdskidåkning glidflygplan racing. Det är en medelväg för att bara ta ett segelflygplan upp för en trevlig, avkopplande, lokal skyhöga flykt en timme eller två. För många piloter, har denna typ av skyhöga ett överklagande som liknar en eftermiddag av fiske. Glider piloter talar även om en termisk, som ansluter en lax eller en stor mun bas. Spänningen man känner när man reser in i kärnan av en termisk påminner mycket spänningen i strejken till hollister stockholm ett lockbete i Big Game Fishing. Det är mycket beroendeframkallande, nästan som en drog, och när du kände det, kommer din upplevelse av flygning aldrig detsamma.
Post a comment
Write a comment: