Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Nye uhyggelige kaputtal: 12.742 har mistet dagpengene

Posted Apr 06 2013 3:01am
 3021 akut-ledige blev smidt ud af dagpengesystemet i marts.

Dermed har næsten 13.000 mistet deres understøttelse i årets første tre måneder.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af en ny opgørelse fra a-kassernes brancheorganisation AK-Samvirke og nu kræver regeringens støtteparti lempelser i dagpengereformen, som trådte Nike Free  i kraft fra nytår.

Direktør Verner Sand Kirk fra AK-Samvirke vurderer nu, at 30.000 vil miste dagpengene i hele 2013 - og det står i skærende kontrast til forventningerne, da dagpengereformen blev vedtaget.

Læs også: Corydons folk holdt tal hemmelige i ugevis

Dengang sagde man, at blot 2000-4000 om året ville blive ramt af den halverede dagpenge-periode. Men nu har reformen altså allerede krævet 12.742 ofre.

- Det er uhyggelige tal. Husk på at det er effekten af akutpakkerne. Det er historiens største kommafejl, siger Verner Sand Kirk.

- Vi kommer tæt på de 23.000 inden 1. juli som regeringen selv har  Nike Free TR Fit indrømmet. Derefter vil der ryge 1500 ud hver måned. Så kommer vi op på 30.000. Spørgsmålet er, om man fra politisk side vil acceptere det, eller om man reelt ønsker at hjælpe de mange tusinde familier som bliver ofre for dagpengereformen, siger han.

Ravende galt
- De nye tal viser, at det her er ravende galt. Regeringen kan ikke blive ved med at lukke øjnene. Nu kræver vi en plan B. En redningsplan hvor kommunerne sikre job til de 12.700, der er faldet ud – og til dem som vil falde ud inden 1. juli, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl fra Enhedslisten.

Partiet forlanger samtidig, at genoptjeningskravet til dagpenge sænkes til et halvt år – og beskæftigelse i jobrotation og løntilskud skal tælle med i optjeningen.

Læs også: EL: Frederiksen må genåbne dagpengeforhandlingerne

Det får de dog ikke meget held med fastslår Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen overfor Ekstra Bladet.

- AK Samvirke vurderer, at 30.000 mister dagpengene i 2013. Tror du også det?

- Det kan jeg ikke vurdere. Men jeg kan i hvert fald sige, at vi har et reelt problem.

- Enhedslisten kræver nu, at der bliver lempet på dagpengereglerne. Er Nike Free Run  du med på den?

Læs også: A-kasse boss om akut-tal: Det har været galt fra starten

- Vi har allerede aftalt et møde i maj som opfølgning på finansloven. Jeg synes, vi skal diskutere det på det møde. Det er velkendt, at regeringen ikke vil ændre på dagpengereglerne. Men en hel del af de ting, som vi har gennemført med Enhedslisten for at afbøde den hårde indfasning af reformen, har haft effekt. De første tal, vi har indhentet på dem, som er faldet ud i januar viser, at en del af dem kan drage nytte af uddannelsesordningen og er gået i gang med den. Det er positivt.
Post a comment
Write a comment:

Related Searches