Health knowledge made personal
Join this community!
› Share page:
Go
Search posts:

Dagpenge: Vestager vil tage ekstra skridt

Posted May 14 2013 9:54amDer kan gøres mere for dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) forud for et pressemøde, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer et løsningsforslag på problemet.

Se også: Johanne truede med dagpengevalg

- Der er en gruppe af mennesker, som har vanskeligt ved at få et fodfæste på  Nike Free Run 2 Dame    arbejdsmarkedet. Dem har vi gjort, hvad vi kan for, både med den første forlængelse, med uddannelsesydelsen og en bedre beskæftigelsesindsats.

- Nu synes vi, det er relevant at tage et ekstra skridt, og det vil statsministeren præsentere senere i dag, siger Margrethe Vestager forud for et møde mellem EU's 27 finansministre i Bruxelles.

Dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet, kan få svar på, hvad regeringens   Billige Nike Free   løsningsforslag indeholder, når statsministeren præsenterer forslaget klokken 10.30.

Foreløbig er det kommet frem, at ydelsen svarer til uddannelsesydelsen til folk på kontanthjælp. Langtidsledige får indtil 2017 en ydelse på 80 procent af højeste dagpengesats for forsørgere og 60 procent for ikke-forsørgere.

Se også: SF tier om dagpenge indtil Helle har talt

Modsat ledige på dagpenge skal folk, som får ydelsen, stå til rådighed med aktivering og nytteindsats. Ordningen ændrer ikke dagpengereformen på to år og et års genoptjening, der indfases langsommere end beregnet.

- En ting er, at vi bruger milliarder af kroner på et system, der ikke fungerer godt  Nike Free Run 3 Dame    nok, men det har også en menneskelig konsekvens, hvis det ikke hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet, siger Margrethe Vestager.

På spørgsmålet, om det er den næstbedste løsning på dagpengeproblemet, når der ikke er nok arbejde til alle, svarer den radikale leder:

- Jeg vil ikke kategoriserer løsninger i den forstand.

- Når det kommer til beskæftigelsesindsatsen, så er det sidste ord ikke sagt. Det er derfor, vi har bedt Carsten Koch endevende det. Så ressourcerne kan blive brugt bedre, og sådan at folk ikke skal være i den meget vanskelige situation, som nogle er i i øjeblikket, siger hun.

Post a comment
Write a comment:

Related Searches